سی و نهمین سمینار علوم و فنون دبیرستان علامه حلی تهران

سنت نزدیک به چهل ساله سمینار علوم و فنون دبیرستان علامه حلی، در سی و نهمین دوره خود به پایان رسید. این سمینار مطابق روال، کار خود را از روز اختتامیه سمینار سی و هشتمین دوره آغاز کرد تا با یک همت یک ساله توان پژوهشی بالای دانش آموزان مقطع دبیرستان را به نمایش بگذارد.
 
 
آغاز این سمینار‌ها به سال ۱۳۶۲ كه اولین دوره بعد از انقلاب دانش آموزان سمپاد مشغول به تحصیل بودند، باز می‌گردد. این سمینار با نام سمینار ریاضی و فیزیك آغاز شد و پس از چند سال با نام سمینار علوم و فنون ادامه یافت. از آغاز تا دوره ۱۸‌ام سمینار در قالب ارائه كنفرانس‌های آموزشی كه توسط اساتید مختلف از دانشگاه‌ها و مراكز سمپاد و فارغ‌التحصیلان ارائه می‌شد، برگزار می‌گردید.
 
از سمینار ۱۸‌ام تا كنون در كنار سمینار، علاوه بر سمینارهای آموزشی، نمایشگاهی از دستاور‌های دانش‌آموزان به صورت پوستر یا ارائه پروژه عملی برگزار می‌گردد.
 
در این سمینار نزدیک به ۱۰۰ طرح و پروژه مختلف از دانش‌آموزان دبیرستان علامه حلی به نمایش گذاشته شد و بازدید‌كنندگان از مدارس مختلف سطح شهر، اولیاء دانش‌آموزان، سازمان‌ها و نهادهای مختلف آموزشی و پژوهشی و ... از این سمینار دیدن می‌كردند.  پروژه ها در زمینه محورهای پژوهش ریاضی، شیمی، نجوم، بازی سازی، هوش مصنوعی، زیست فناوری، علوم مغز و اعصاب، الکترونیک و مکانیک و هوافضا به نمایش گذاشته شد.
 
از مهمترین ویژگی‌های سمینار این است كه تماماً دانش‌آموزی بوده و همه كارهای آن اعم از هماهنگی، برنامه‌ریزی، تزئینات، برنامه مراسم و ... توسط خود دانش‌آموزان انجام می شود.
 
 
مطابق رسم هر ساله دانش‌آموزان پایـه دهم مسؤول برگزاری این سمینار بودند و توانایی‌های خود را به نمایش گذاشتند و بقیه دانش‌آموزان مدرسه پروژه‌ها و طرح‌های خود را ارائه دادند.
 
 
 
مراسم افتتاحیه در روز پنجشنبه ساعت ۹ شروع شد و دانش آموزان هنرهایی که یک سال برای آن تمرین کرده بودند را به نمایش گذاشتند. 
 
با توجه به فراهم بودن امکان بازدید عمومی، علاقمندان به زمینه های علمی، هنری، دانش آموزان مدارس، صاحبنظران دنیای فناوری، اولیا دانش آموزان و .... برای بازدید از سی و نهمین دوره سمینار علئم و فنون دبیرستان علامه حلی تهران حضور یافتند. در بین بازدید کنندگان افراد شاخص زیر نیز حضور داشتند.
جناب آقای دکتر احسان خاندوزی - وزیر اقتصاد
 
جناب آقای رامین راستاد - بازیگر
 
جناب آقای حازم فریپور - هوادار ترویج علم در کشور
 
دکتر آناهیتا خرمی - هیأت علمی پژوهشکده علوم شناختی، متخصص توانبخشی شناختی
 
دکتر محمدرضا ابوالقاسمی - استادیار دانشگاه تهران، محقق نوروساینس
 
 
 
 
اختتامیه
در خلال برپایی سمینار، تمامی پروژه‌ها توسط داوران محك‌زده شدند و از بازدید‌كنندگان نیز نظرخواهی گردید و طرح‌هایی به عنوان پروژه برتر برگزیده شدند. در مراسم اختتامیه به طراحان این پروژه‌ها لوح تقدبر و تندیس یادبود تعلق گرفته و از بین این طرح‌ها برای ارسال به جشنواره جوان خوارزمی انتخاب میگردد.
 
 
 

و این پایان، آغازیست برای چهلمین سمینار علوم و فنون ....