پيشينهی گروه كامپيوتر دبيرستان علامهحلي تهران به سال ۱۳۶۶ بر ميگردد كه با تعداد ۴ كامپيوتر كار خود را با ورود اولين كامپيوترهاي ۸۰۲۸۶ به كشور آغاز نمود. اما در اين ميان آنچه حائز اهميت است روند روبه رشد فعاليتهاي پژوهشي و آموزشي در اين گروه است. اين گروه نيز همانند گروههاي ديگر مجموعه همپاي مراكز دانشگاهي معتبر ايران با پيشرفت اين تكنولوژي پيشرفت قابل ملاحظهاي داشته است. به طوري كه مقامهاي قابل توجهي در سطح كشور و جهان كسب كرده است و به جرأت ميتوان گفت كه در هر محفل كامپيوتري در سطح كشور و جهان قدم گذاشته و نه در حد يك تيم دانشآموزي، بلكه در حد يك تيم قوي همپاي دانشجويان به رقابت پرداخته كه از جمله ميتوان به درخشش پروژههاي اين دانشآموزان در سمينارهاي مهندسي برق ايران و جشنوارههاي خوارزمي و نمايشگاههاي دانشجويي كشور و نيز درخشش تيم روبوكاپ در سالهاي گذشته به عنوان قهرمان جهان، سوم جهان و سایر مقامها در سال در همين بخش اشاره كرد.اصولاً كارهاي انجام شده در اين گروه به دو قسمت آموزش و پژوهش تقسيم ميشود كه روند اهداف آن را ميتوان اينگونه بيان كرد:
آموزش
هدف كلي از آموزش كامپيوتر در اين دبيرستان ايجاد رابطهاي درست و منطقي و در خور تواناييهاي دانشآموزان علامهحلي با كامپيوتر ميباشد به طوري كه براي استفاده و پيادهسازي ايدههاي خلاق دانشآموزان، يادگيري و آموزش يك زبان برنامهنويسي ضروري است. در ابتداي تشكيل سايت اين مجموعه به آموزش زبان QBasic، به عنوان زبان ساده و با قابليت فراوان پرداخته شد. پس از مدتي با توجه به فراگير شدن اين علم و جذابيت و علاقه دانشآموزان به زبان روز دنيا، به آموزش زبانPascalو سپس به زبان استاندارد و قويC روي آورده شد. هم اكنون نزدیک به یک دهه آموزش زبانCرا در دبيرستان علامهحلي تهران ميگذرانيم كه پس از اين مدت شاهد طرح درس و جزوات قابل ملاحظه و نیز کتب مختلف تألیفی در سطح سمپاد با رويكرد استفادهی دانشآموزان سرآمد اين دبيرستان هستيم. به طوري كه آموزش درس زبانCبراي دانشآموزان سال اول همپاي آموزش درس زبان پيشرفته دانشجويان دانشگاه ميباشد. همچنين با عنايت و توجه خاص مديريت اين مركز به اين درس، اين درس نه به عنوان يك درس جانبي بلكه به عنوان يك درس اصلي منظور گرديده است. لذا سرمايه خاص جهت برگزاري و روند آموزش و پژوهش آن ايجاد گرديده است به طوري كه در سال ۱۳۸۳ با احداث سایت بزرگ در دبيرستان و در سال ۱۳۹۱ با تأسیس دو سایت دیگر و خرید ۳۰ دستگاه کامپیوتر جدید و قوی و رساندن تعداد سایتهای فعال مرکز به پنج عدد (به علاوه سایتهای شبیهسازی روبوکاپ)، بستري مناسب جهت انجام فعاليتهاي آموزشي و پژوهشي ايجاد گرديده است. لذا اين گروه هماكنون با تعداد حدود ۱۰۰ كامپيوتر جهت انجام فعاليتهاي پژوهشي و برگزاری كلاسهای درسي آماده آموزش و نيز شاهد روند پيشرفت دانشآموزان اين مركز ميباشد.
پژوهش
در قسمت پژوهشي نگاهي به سابقه و پروژههاي مختلف دانشآموزان كافي است. اين گروه براي دانشآموزان علاقهمند به كارهاي پروژهاي و پژوهشي با ايجاد بستري مناسب و حمايت علمي، هر ساله پذيراي پروژههاي مختلف دانشآموزي ميباشد. بسیاری از پروژههای این گروه در جشنوارهها و سمینارهای علمی مختلف ملی و بینالمللی برگزیده شدهاند. هر ساله در سمینار علوم و فنون تعداد زیادی از پروژهها از سوی این گروه ارائه میشود که مورد بازدید و استقبال تعداد زیادی از بازدید کنندگان واقع میشود.